- SZSZBMKIK
- 2022. január 03.
A gazdasági kamarákról szóló törvényben meghatározott évi 5.000,- Ft kamarai hozzájárulás jövőbeni megfizetésével kapcsolatos új technikai információkról cikkünkből tájékozódhat.
A gazdasági kamarákról szóló törvényben meghatározott évi 5.000,- Ft kamarai hozzájárulás jövőbeni megfizetésével kapcsolatos új technikai információkról cikkünkből tájékozódhat.
2022. január 01-től több változás lépett életbe a fogyasztóvédelem területén. Továbbá május 28-tól szigorodnak az e-kereskedelmet is érintő fogyasztóvédelmi szabályozások. Az új rendelkezések jobban védik a vásárlókat a tisztességtelen kereskedői gyakorlatoktól az árazás és az értékelések vonatkozásában. Hogyan készüljenek fel a változó szabályozásra a kereskedők, mit változtassanak eddigi gyakorlatukon?
A közeljövőben életbe lép a kistehergépjárműves árufuvarozókra vonatkozó szakhatósági engedély kötelezettség. Ezzel kapcsolatosan kamaránk ONLINE információs napot szervez, amelyen szeretnénk, ha a téma szakértői szakszerű tájékoztatással tudnák segíteni fuvarozó vállalkozásainkat.
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2022. május 13-án tartotta évértékelő küldöttgyűlését a kamara székházában.
Megyénkben 251 duális képzőhelyet regisztrált a kereskedelmi és iparkamara.
Az ENCOCH projekt keretében sor került a második munkaerő-piaci fórum megrendezésére 2022. május 3-án. A program kiemelt célja a határon átnyúló térség munkaerő-piaci szereplői közötti együttműködés erősítése. A fórum lehetőséget biztosított arra, hogy a gazdaságfejlesztésben meghatározó szereplők megvitassák régió fő munkaerő-piaci kihívásait és fejlesztési lehetőségeit.
A világ egyik legjobb gasztroszakembere Nyíregyházán járt. A körmös pacalt a magyar emberek gyomra jobban beveszi, mint a kanadai homárt, de az is igaz, hogy a magyaros ételeket nem mindenki bírja. Ám ez nem azt jelenti, hogy baj van velük, legfeljebb azt, hogy rosszul vannak elkészítve – Varga Károly mesterszakács, többszörös olimpiai és világbajnok már a megyei kereskedelmi és iparkamarában tartott artisztikai bemutatója elején leszögezte, hogy számára a hazai gasztronómia a csúcs.
A vállalkozások a működési hatékonyságuk növelésére és az energiaköltségeik kezelésére különféle módszereket keresnek. Magyarországon 2021-től indult el az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer (EKR), amelynek megismerése és használata további előnyökhöz juttathatja a vállalkozásokat. Ehhez kapcsolódó rendkívül hasznos új információk birtokába juthatnak a cégvezetők ingyenes rendezvényünkön...
A Modern Vállalkozások Programja – A digitális vendéglátó elnevezésű eseménye többek között igyekszik feltárni, hogy a hazai turizmus és vendéglátás valamint a digitalizáció összefüggésében melyek a legfontosabb problémák és milyen lehetőségek vannak a megoldásukra.