Cookie / Süti tájékoztató
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy az szabkam.hu honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
bővebben
Elfogadom
AA

Hírek

1. oldal

Az idei évben először gyűlt össze a Cukrász Mester Szakmai Tagozat, melynek helyszíne Mátészalkán volt a szatmári járásközpont valódi kincsesházában, a Képes Kávéházban, melyet Makovecz Imre eredeti tervei alapján építettek meg.

A világ egyik legjobb gasztroszakembere Nyíregyházán járt.  A körmös pacalt a magyar emberek gyomra jobban beveszi, mint a kanadai homárt, de az is igaz, hogy a magyaros ételeket nem mindenki bírja. Ám ez nem azt jelenti, hogy baj van velük, legfeljebb azt, hogy rosszul vannak elkészítve – Varga Károly mesterszakács, többszörös olimpiai és világbajnok már a megyei kereskedelmi és iparkamarában tartott artisztikai bemutatója elején leszögezte, hogy számára a hazai gasztronómia a csúcs.  

Hosszú idő után ismét találkoztak a kamara Építészeti Mester Szakmai Tagozatának tagjai. 

Az új tanév kezdete előtt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában működő Kereskedő Mester Szakmai Tagozat kibővített munkaértekezletet tartott a Kereskedelem ágazatban képző jelenlegi és a közeljövőben gyakorlati helyszínt biztosítani szándékozó duális képzők számára.

2021. június 14-én Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi Iparkamarán belül működő Cukrász Mester Szakmai Tagozat tagjai a tagozat egyik tagjához, Kövér Zsolthoz látogatott el. A rendezvény helyszínéül Kövér Zsolt Sárospataki cukrászdája szolgált.

Szeptember első napjaiban a kamaránkon belül működő Cukrász Mester Szakmai Tagozat tagjai, francia desszert továbbképzésen vettek részt az Észak-Kelet Magyarországi Cukrász Ipartestület és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara jóvoltából. A rendezvény helyszínét a Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Technikum biztosította.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara keretei között működő Cukrász Mester Szakmai Tagozat tagjai 2020. június 24-én az Avalon Parkban egy lenyűgöző szakmai napon vettek részt Miskolctapolcán.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara összevont Pincér és Szakács Mester Szakmai Tagozatai kihelyezett ülésének az újonnan nyitott Hunguest Hotel Sóstó adott otthont 2020. február 26-án.