Az idei első, februári találkozó után júliusban ismét találkoztak a kamarai HR Klub tagjai, hogy megismerjék egymás gondolatait a járványhelyzettel kapcsolatban.
Az elmúlt időszakban komoly nehézségekkel kellett szembenéznie a megyei vállalkozásoknak, hiszen a koronavírus-járvány kapcsán eddig nem látott akadályok nehezítették a napi munkavégzést. Ez megnövekedett terheket rótt a cégek HR szakembereire is, akik a zsúfolt időszak után megoszthatták tapasztalataikat egymással a kamarai HR Klub júliusi találkozóján.
A nemrég felújított baktalórántházi Fenyves Szálloda és Konferencia Központ látta vendégül a klub tagjait, akiket Krivács András, a szálloda tulajdonosa és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke köszöntött. A program első részében a vendégek megtekintették a kívül-belül megújult szállodát, majd a veszélyhelyzet turizmusra és vendéglátásra gyakorolt hatásairól beszélt a házigazda. Az ágazatban tapasztalható negatív események, illetve az azokra adott válaszok több ponton is egybecsengtek a klubtagok által képviselt ágazatok nehézségeivel, melynek köszönhetően számos, a gyakorlatban is alkalmazható megoldást hallhattak a résztvevők, melyeket a későbbiekben munkájuk során is hasznosíthatnak.
A program második részében a klubtagok kötetlen beszélgetés formájában osztották meg egymással az elmúlt hónapok eseményeinek tapasztalatait, valamint azokat az új, egyben jó gyakorlatokat, melyek segítették a vállalkozásokat abban, hogy minél kisebb veszteségekkel vészeljék át ezt az időszakot.
A HR Klub továbbra is várja a vállalkozások HR szakembereinek jelentkezését. A klubbal kapcsolatban Sarkadi Zsolt tud bővebb felvilágosítást adni a sarkadi.zsolt@szabkam.hu e-mail címen.