2024-ben Stuttgartban került megrendezésre a kulináris olimpia, ahol a NYSZC Sipkay Barna Technikumának szakoktatója, illetve a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara Cukrász Mester Szakmai Tagozatának tagja, Kollonay István, mestercukrász, egyéni artisztika kategóriában bronzérmet szerzett.
István a világhírű író, Ernest Hemingway legismertebb regénye, Az öreg halász és a tenger főszereplőit alkotta meg grillázsból. A fekete szezámmagot tartalmazó talpazaton volt látható a kardhal, a halász, akinek az egyik kezében a hosszú szigony, a másikban a cukorból készült kötél volt. A mandulagrillázsból készített könyv, valamint tengericsillag, csiga, kagyló és sziklák is díszítették az alkotást. A versenymunka hátuljára pedig két perec is felkerült, mely István védjegyévé is vált. Ennek a mesterműnek a bemutatása zajlott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában.
A szakmai beszámoló kapcsán betekintést kaptak a résztvevők, köztük a vármegyénk cukrász képzésében részt vevő szakképző intézményeinek tanulói az MNGSZ szerepéről az olimpián, a verseny gazdasági felépítésről, a versenyre való felkészülésről és a versenyzésről is.
A rendezvény zárásaként mindenki megcsodálhatta közelről a versenymunkát, ahol hasznos kulisszatitkokra derült fény a kötetlen beszélgetések kapcsán. Egy meglepetéssel zárult a bemutató, Kollonay István minden résztvevőnek egy kézműves grillázs pereccel kedveskedett, így nem csak megcsodálni lehetet az alkotást, de még a kóstolásra is volt lehetőség.