Cookie / Süti tájékoztató
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy az szabkam.hu honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
bővebben
Elfogadom
AA

A Hungarikumok, a vadászat - és a borok kapcsolata a magyar gasztronómiában

2023. október 13.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara pincér- és szakács mester szakmai tagozata, továbbképzést tartott a kamara székházában „A vadászat  a Hungarikumok, a turizmus  és a borok kapcsolata„ címmel.  

Az érdeklődők Dr. Kovács Mihályné megnyitó beszéde után nagy élményt nyújtó prezentációt hallgathattak meg a  „Hungarikumokról” ,  melyet, Szakács Pál Schnitta Sámuel Életmű-díjas éttermi mester, a Mátészalkai SZC Kállay Rudolf Szakképző Iskola  oktatója adott elő. 

A második téma a rendezvényünkön a „ A vadászat, a turizmus és a vendéglátás kapcsolata” címmel  – Polonkai Miklós szaktanár, vadgazdálkodási mérnök, a Nyíregyházi SZC Spikay Barna Technikum oktatója  prezentált.

 Ezt követte megyénk vadhúsfeldolgozó üzemének,  a” Nativus Vadhúsfeldolgozó” kiváló  füstölt termékeiből készített finger food falatkákat kóstolása, Dobogó Furmintotmajd a suvidált termékeiből  a dámszarvas - és  gímszarvas comb húsokat látványosan flambírozták  és kóstoltatták a mesterek hozzáillő  fügés almaszósszal és erdei gombammártással.

 Mindezek mellett, a Tokaji Borvidékről meghívtuk a Dobogó Pincészet borászát,  Domokos   Attila kiváló borász urat, aki szívesen eljött a rendezvényünkre. A  suvidált vadakhoz vendégek az Isabella Utca nevű, kiváló száraz vörösbort kóstolták  , majd a flambírozott  Jonathán almához kétféle desszerbort mutatott be és kóstoltatta azokat. 

Az érdeklődés igen nagy volt a megye turizmust oktató intézményei, a duális partnerek mesterei - és oktatók körében, de természetesen a jövő nemzedéke, a tanulók is  részt vettek az előáson. Az előadás végén szakmai beszélgetés volt, ahol lehetséges meghívást kaptunk a megye szakképző iskoláitól egy hasonló  helyszíni bemutatóra.

A szakmai tagozathoz továbbra is várjuk a csatlakozni vágyókat.

Jelentkezni a következő elérhetőségen lehet: Molnár Tamás, molnar.tamas@szabkam.hu