Magyarország Kormányának pályázati felhívása a Tiszatér Leader Egyesület illetőségi területén tevékenykedő egyesületek, alapítványok, helyi és nemzetiségi önkormányzatok, vállalkozások, egyházak, mezőgazdasági őstermelők, valamint adószámmal rendelkező magánszemélyek számára, eszköz és/vagy gépbeszerzés, valamint építés támogatására.
A pályázati felhívás kódja: KAP-RD57-089-1-25
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara tisztelettel meghívja Önt és vállalkozása képviselőit egy szakmai találkozóra, melynek célja a kapcsolatépítés, az együttműködések erősítése, valamint a térségi turizmus lehetőségeinek közös felfedezése.
A „Légy a vendégem!” rendezvénysorozat első állomásaként a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében valósult meg egy különleges program a festői Tarpai Nagy-hegyen, a Felső-Tiszavidék vulkanikus vidékén. Az esemény emlékezetes élményt kínált mindazoknak – különösen a borkedvelő vállalkozóknak és érdeklődőknek –, akik nyitottak voltak a térség borászati értékeinek felfedezésére.
A Magyar Közlöny 25. számában megjelent a Kormány 40/2025. (III. 11.) Korm. rendelete a szálláshely-minősítési eljárásról és a minősítés követelményrendszereiről és a Kormány 41/2025. (III. 11.) Korm. rendelete a szálláshely-szolgáltatási tevékenység folytatásának részletes feltételeiről és a szálláshely-üzemeltetési engedély kiadásának rendjéről szóló 239/2009. (X. 20.) Korm. rendelet módosításáról.
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara idén kiemelt figyelmet szentelt a kézműves vállalkozásoknak a Panyola Feszt Kézműves utcájában. Az esemény nem csupán a fesztiválozók számára kínált különleges élményt, hanem egyedülálló lehetőséget biztosított a helyi kézműveseknek is, hogy bemutassák munkáikat és új kapcsolatokat építsenek ki.
Gyakran nagy bizonytalanság övezi, hogy a mára szinte mindenhol alkalmazott szervizdíj megegyezik-e a borravaló fogalmával, illetve felszámítása esetén kell-e, illik-e további borravalót is adni. A fizetési módok között számos különbség van, a többi között az adózás módjában és az önkéntes jellegében is. A nemzeti versenyhatóság azt javasolja a fogyasztóknak, hogy gondolják végig kit kívánnak díjazni borravalójukkal, és ennek megfelelően döntsenek.
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében valósult meg a "Szállásadók Workshopja - A Vidéki Szállásadás Lehetőségei" rendezvény, amelynek a leveleki "Csűr a bisztró" adott otthont. A résztvevők számos hasznos előadást hallhattak, amelynek célja az volt, hogy mélyebb betekintést nyújtsanak a vidéki turizmus fejlesztési lehetőségeibe és a szállásadás világába.
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett "Vendéglátás - fine dining étterem üzemeltetése falusi környezetben" című workshopra április 11-én került sor a Csűr a bisztróban Leveleken. Az esemény célja az volt, hogy lehetőséget biztosítson a térség vendéglátóipari tevékenységet folytató vállalkozásainak a tapasztalatcserére, az aktuális kihívások és lehetőségek megbeszélésére, valamint az új kapcsolatok kialakítására.