A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara pincér- és szakács mester szakmai tagozata, továbbképzést tartott a kamara székházában „A vadászat a Hungarikumok, a turizmus és a borok kapcsolata„ címmel.
Az érdeklődők Dr. Kovács Mihályné megnyitó beszéde után nagy élményt nyújtó prezentációt hallgathattak meg a „Hungarikumokról” , melyet, Szakács Pál Schnitta Sámuel Életmű-díjas éttermi mester, a Mátészalkai SZC Kállay Rudolf Szakképző Iskola oktatója adott elő.
A második téma a rendezvényünkön a „ A vadászat, a turizmus és a vendéglátás kapcsolata” címmel – Polonkai Miklós szaktanár, vadgazdálkodási mérnök, a Nyíregyházi SZC Spikay Barna Technikum oktatója prezentált.
Ezt követte megyénk vadhúsfeldolgozó üzemének, a” Nativus Vadhúsfeldolgozó” kiváló füstölt termékeiből készített finger food falatkákat kóstolása, Dobogó Furmintotmajd a suvidált termékeiből a dámszarvas - és gímszarvas comb húsokat látványosan flambírozták és kóstoltatták a mesterek hozzáillő fügés almaszósszal és erdei gombammártással.
Mindezek mellett, a Tokaji Borvidékről meghívtuk a Dobogó Pincészet borászát, Domokos Attila kiváló borász urat, aki szívesen eljött a rendezvényünkre. A suvidált vadakhoz vendégek az Isabella Utca nevű, kiváló száraz vörösbort kóstolták , majd a flambírozott Jonathán almához kétféle desszerbort mutatott be és kóstoltatta azokat.
Az érdeklődés igen nagy volt a megye turizmust oktató intézményei, a duális partnerek mesterei - és oktatók körében, de természetesen a jövő nemzedéke, a tanulók is részt vettek az előáson. Az előadás végén szakmai beszélgetés volt, ahol lehetséges meghívást kaptunk a megye szakképző iskoláitól egy hasonló helyszíni bemutatóra.
A szakmai tagozathoz továbbra is várjuk a csatlakozni vágyókat.
Jelentkezni a következő elérhetőségen lehet: Molnár Tamás, molnar.tamas@szabkam.hu