Cookie / Süti tájékoztató
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy az szabkam.hu honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
bővebben
Elfogadom
AA

Beszámoló a luxemburgi kulináris tapasztalatokról

2019. január 17.

A luxemburgi kulináris világbajnokság legemlékezetesebb pillanatait is összegezte a megmérettetés két bronzérmese, Szabó Sándor mestercukrász és Bereczki Gergely cukrász. A fegyelmezett, precíz munkáról, a verseny tapasztalatairól a megyei Kereskedelmi és Iparkamarában tartottak beszámolót.

A luxemburgi kulináris világbajnokság legemlékezetesebb pillanatait is összegezte a megmérettetés két bronzérmese, Szabó Sándor mestercukrász és Bereczki Gergely cukrász. A fegyelmezett, precíz munkáról, a verseny tapasztalatairól a megyei Kereskedelmi és Iparkamarában tartottak beszámolót.

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Nyíregyháza és Környéke Regionális Szervezete 1999-ben a bázeli világbajnokságon szerzett bronz minősítést – emlékeztetett a szervezet elnöke. Tóthné Medved Zsuzsanna hangsúlyozta, ugyan sok évnyi kihagyás követte Bázelt, de a térségbeli szakemberek addig is törekedtek a fejlődésre, többen mesteri címet szereztek, majd egy – megyénkben szinte egyedülálló – rendezvényt kezdtek el szervezni: az idei mestervacsora már a 10. lesz a sorban. Aztán 2014-ben újra eljutottak a megyebeliek egy nemzetközi, luxemburgi versenyre, akkor még csak szakmai tapasztalatgyűjtési szándékkal, majd 2016-ban az erfurti kulináris olimpián arany, ezüst és több diplomaminősítést is kaptak a regionális szervezet képviselői. 2018 novemberében pedig Luxemburgban tartották a világbajnokságot, a nemzeti válogatottban három megyei szakembernek szurkolhattunk: Földesi Csenge cukrásznak, Huszár Tibor séfnek és Kézi Sára cukrásznak. A regionális szervezetet két cukrász képviselte, mindketten karamell artisztika kategóriában. A mátészalkai Szabó Sándor Venesz-díjas, olimpiai arany minősítéses cukrászmester a tőle megszokott profizmussal készítette el a kompozícióját és végül bronz minősítéssel jutalmazták munkáját.

 

Szabó Sándornak és Bereczki Gergelynek várhatóan a 2020-as stuttgart-i kulináris olimpia lesz a következő nemzetközi megmérettetése.

 

Forrás: nyiregyhaza.hu