Üdvözöljük a

Sz. Sz. B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2018 Szeptember >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242627282930

Észak-Alföldi Innovációs Díj 2018 - Pályázati felhívás

2018. szeptember 5.

Az MTA Debreceni Területi Bizottsága (DAB), a Hajdú-Bihar, a Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és az INNOVA Észak-Alföld Regionális Fejlesztési és Innovációs Ügynökség közösen Észak-Alföldi Innovációs Díj pályázatot hirdet az innovatív technológiában és/vagy termékfejlesztésben kiemelkedő vállalkozások számára.

Kétéves a Női Klub

2018. szeptember 25.

Immár második születésnapját ünnepelte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Női Klubja. Az elmúlt két évben több új taggal bővültünk valamint különböző programok színesítették klubéletünket. Többek között jógáztunk, pilateszeztünk, na meg olasz ételeket főztünk,  hogy kedvezzünk a testnek,- meditáltunk, hangfürdőztünk, hogy a lélek se maradjon ki. 

Meghívó a Nyíregyházi Helyi Közösség által szervezett pályázó tájékoztató fórumra

2018. szeptember 24.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata, mint a 2016. június 1-jén megalakult Nyíregyházi Helyi Közösség munkaszervezete Pályázó Tájékoztató Fórumot tart 2018. szeptember 28-án, pénteken.

Hamarosan indul a szakmák Európa Bajnoksága!

2018. szeptember 24.

Szeptember 26-28. között Budapesten rendezik meg a 2018-as szakmák Európa-bajnokságát, a EuroSkills Budapest 2018-at. A komoly szakmai megmérettetésen Európa legfelkészültebb fiataljai mérik össze tudásukat: 28 ország 530 versenyzője 37 szakmában előreláthatóan 80 000 látogató előtt versenyez. Pattanásig feszült idegek, bravúros győzelmek, feledhetetlen élmények és látványos ceremóniák: így lehet jellemezni a háromnapos nemzetközi versenyt.

"Egészséges munkahelyek - Helyes Gyakorlat Díj" pályázati felhívás

2018. szeptember 18.

A Pénzügyminisztérium Munkavédelmi és Munkafelügyeleti Osztálya az „Egészséges munkahelyek – Kezeljük helyesen a veszélyes anyagokat” című kampány keretében pályázatot hirdetett a „Helyes Gyakorlat Díj” elnyerésére.

Exportfinanszírozási konzultáció

2018. szeptember 17.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az EXIM-mel együttműködve exportfinanszírozási konzultációt szervez. A konzultáció célja, hogy hasznos és gyakorlati tudnivalókkal szolgáljon az exportáló vállalatok számára a külpiaci értékesítést elősegítő, a vevő számára ajánlható finanszírozási formákról.

Üzleti delegáció Törökországba

2018. szeptember 5.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Török Tagozata 2018. október 16-19. között üzleti delegációt szervez Törökországba (Trabzonba és Isztambulba).

Képzés az egyéni védőeszközökről és a kapcsolódó jogszabályokról

2018. augusztus 24.

2018. április 21-től új jogszabályok léptek életbe az egyéni védőeszközök területén: a 2016/425/EU rendelet, a 30/2018. Kormányrendelet, a 4/2018. NGM rendelet és a 2012. évi LXXXVIII. törvény. A rendelet eddig nem szabályozott, részletes előírásokat tartalmaz a forgalmazók, gyártók, importőrök  számára is, nagyon erős piacfelügyeleti rendszerrel.

Szívélyes fogadtatásban részesülnek a EuroSkills versenyre érkezők

2018. szeptember 24.

Folyamatosan érkeznek Európa számos országából a fiatal versenyzők és kísérőik a 3 napos EuroSkills versenyre, amelyet Budapesten rendeznek meg 2018. szeptember 26-28. között a Hungexpo területén. A Szabolcs megyei kamara munkatársai nemcsak a szervezésben, de a külföldi szakértők, versenyzők fogadtatásában is aktívan részt vesznek a verseny teljes ideje alatt.

 

 

Digitális KKV nap Mátészalkán

2018. szeptember 19.

A hazai kis- és közepes vállalkozások (kkv-k) jelenleg korlátozottan használják a korszerű informatikai megoldásokat, a magyar kkv-k vezetői, döntéshozói jelentős arányban hiányos információkkal rendelkeznek az infokommunikációs technológiák (IKT) vállalati felhasználásának lehetőségeiről, előnyeiről, ezért a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a kis- és középvállalkozások  informatikai hátterének korszerűsítése és szemléletének formálása  érdekében – kormányzati támogatással – új, országos projektet indított. A programnak nagy jelentősége van, hiszen a megyei mikro-, kis- és középvállalkozások digitalizációs eszközökkel - szoftverekkel, hardverekkel, módszerekkel - való ellátottsága segítheti versenyképességüket, hatékonyabb működésüket. 

MKIK Pénzügyi Munkabizottság felmérése - KÉRDŐÍV

2018. szeptember 17.

2018. június 14-én megalakult a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Pénzügyi Munkabizottsága. A Munkabizottság tevékenységébe tartozik többek között a vállalkozói igények feltérképezése, azok közvetítése pénzintézetek és a bankszektor felé, a felmerülő igények és a feltárt problémákkal kapcsolatban jogszabálymódosítási javaslatok megfogalmazása, valamint az MKIK elnöksége által jóváhagyott javaslatoknak a jogalkotó felé történő hatékony képviselete.

Pénz, de honnan? - Fókuszban a technológiai fejlődés kényszere

2018. szeptember 6.

A Piac & Profit rendezésében, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kiemelt szakmai támogatásával kerül megrendezésre a "Pénz, de honnan? - Fókuszban a technológiai fejlődés kényszere" című, KKV-knak és önkormányzatoknak szóló konferencia.

"TourEXPO" Turisztikai Kiállítás és Vásár

2018. szeptember 3.

2018. október 16-18 között Ukrajnában, Lembergben 19. alkalommal kerül megrendezésre a „TourEXPO” Nemzetközi turisztikai és vendéglátóipari kiállítás és vásár

Munkaegészségügyi és munkabiztonsági kérdések a szállítási ágazatban

2018. augusztus 24.

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) régiós tájékoztató rendezvényeket szervez a szállítási ágazatban működő vállalkozások részére. A rendezvényeken az ágazatot érintő munkaegészségügyi és munkabiztonsági kérdésekre fókuszálnak.

Üzlet@hálón

Facebook elérhetőség