Üdvözöljük a

Mesterszinten végezhetik szakmájukat | Sz. Sz. B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2019 Április >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
15161718192021
222425262728
2930     

Mesterszinten végezhetik szakmájukat

Szerző: Sütő Péter | 2018. október 19.

A Szabolcs megyei Kereskedelmi és Iparkamara elkötelezett híve a vállalkozások munkaerőigényének megfelelő, minőségi szakemberképzésnek, ezért fontos feladatának tekinti, hogy a tanulóképzésben közvetlenül résztvevő szakemberek megfelelő, alapos ismeret – elméleti, gyakorlati, pedagógiai – birtokában adhassák tovább a tudásukat a fiatal szakembereknek.

Ennek érdekében a megyei kereskedelmi és iparkamara, 35 mesterjelöltnek adott lehetőséget 2018 nyarán a Nemzetgazdasági Minisztérium által támogatott képzésekre hat szakmában (festő, díszítő, mázoló és tapétázó, gázfogyasztóberendezés-és csőhálózat-szerelő, kereskedő, kőműves, szakács, villanyszerelő), illetve további szakmákban (autószerelő, fodrász, kézápoló és műkörömépítő) biztosított kedvezményes finanszírozású felkészülési lehetőséget 99 főnek.

 

 

A program alatt a hallgatók pedagógiai, vállalkozási ismeretekre tehettek szert, de szakmai elméleti és szakmai gyakorlati órákon a szakmájukban új technológiai módszereket, eljárásokat is megismerhettek.

A részvevők mindegyike rendelkezik a szükséges, előírt szakmai gyakorlattal, egyes szakmák esetében idegen nyelvi készségekkel, képességekkel is. A mesterjelöltek komoly áldozatot hoztak az elmúlt közel fél év során, hiszen a szokásos munkavégzés mellett részt vettek a sokszor egész napos felkészítéseken, készültek az órákra, lemondtak szabadidőről, pihenésről.

 

A mestervizsga célja, hogy a szakemberek számára biztosítsa a szakmai fejlődés és egzisztenciális életpálya modell, karrier kialakításának lehetőségét, valamint a tanulóképzéshez és vállalkozásvezetéshez szükséges ismeretek elsajátítását. Tanúsítsa a mindennapi vállalkozási gyakorlathoz szükséges szakmai, gazdasági, pénzügyi, vezetési, munkaügyi és jogi ismeretek megszerzését és készségszintű ismeretét. Ezzel a szakmai megbecsülés, anyagi erkölcsi elismerés és bizalom garanciáját teremtse meg. A sikeres vizsgákat követően a mesterjelöltek november 7-én vehetik át mesterlevelüket ünnepélyes keretek között a kamara székházában.

 

A program megvalósítását az NFA-KA-NGM-3/2017/TK/19 sz. támogatási szerződés alapján a Nemzetgazdasági Minisztérium biztosítja.

Üzlet@hálón

Facebook elérhetőség