Üdvözöljük a

Kávékülönlegességek a Női Klub találkozóján | Sz. Sz. B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2019 Április >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
15161718
19
2021
22232425262728
2930     

Kávékülönlegességek a Női Klub találkozóján

Szerző: Halászné Baráth Krisztina | 2019. április 1.

A kávé szerelmeseinek kedvezett a márciusi klubest, hiszen Horváth László a Bols Mixer akadémia barista és latte art oktatója volt a vendégünk.

Bemutatója igen színes és változatos volt, természetesen jól felkészülten komoly berendezésekkel - kávégéppel és több fajta őrlővel, illetve egyéb érdekes kiegészítőkkel - várta a hölgyeket.

A napjainkban divatos Speciality közepes pörkölésű kávék fogyasztási szokásainak bemutatásával kezdődött az este, persze először elméletben. Különböző kávékészítési eljárásokat ismerhettünk meg általa, olyan gépek, berendezések vannak már napjainkban használatban, amelyről csak igen kevesen hallottunk.

 

Az este folyamán természetesen a gyakorlatban is sorra került a kávékülönlegességek bemutatása, baristánk a tavalyi évben Milánóban első helyezést elért kávémárkából a Costadoroból csinált előbb standard italokat – latte, cappuccino stb., majd látványos latte art bemutatója lenyűgözte a női klub tagjait. Hagyományos, csokis és színes díszített italok kerültek ki kezei közül, néhány perc leforgása alatt, amelyeket meg is kóstolhattunk és a látvány mellett az íz sem volt elhanyagolható. A kávézás közben a barista szakma elterjedéséről, annak szerepéről, illetve jövőjéről a vendéglátásban hallhattuk a beszámolóját. Vendégünk a tavalyi évben a Bár Show keretein belül a Coffee in Good Spirit verseny második helyezettje lett, egyszóval a szakértelem és a minőség nem volt kérdéses.

 

Nem csak a magam nevében szólok, ha azt mondom, hogy élvezetes volt az este, a kávézás együtt egy jó hangulatú, összeszokott és nagy örömünkre további új tagokkal is bővülő csapattal. HBK

Üzlet@hálón

Facebook elérhetőség