Üdvözöljük a

BEPTRA új KKV-támogató program/New programme for the SMEs | Sz. Sz. B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2019 Július >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
15161718192021
22
23
2425262728
293031    

BEPTRA új KKV-támogató program/New programme for the SMEs

Szerző: Mészáros Éva | 2011. szeptember 8.

2011. januárjában  a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara együttműködve a Szatmári Kereskedelmi, Ipari és Agrárkamarával új 12 hónapon átívelő  vállalkozói képzési programot indított a határmenti megyékben működő vállalkozások számára.

 

A projekt célcsoportját a két megyében élő kis- és középvállalkozások vezetői, vagy vezető alkalmazottai számára hirdették meg a partnerek. A szakmaspecifikus képzések során a résztvevők szakmai ismereteiket bővíthetik, de lehetőség nyílik egymás „legjobb gyakorlatának” megismerésér, új technológiák és új üzleti technikák elsajátítására. A projekt célja, hogy a vállalkozások között előmozdítsa az együttműködési hajlandóságot, közös projektek megvalósítására ösztönözze őket, továbbá szakmai ismereteik frissítésére, aktualizálására adjon lehetőséget. A szakmai képzések során lehetőség nyílik személyes tárgyalások folytatására, annak érdekében, hogy egy-egy szakmában a közvetlen kapcsolatteremtés lehetősége kialakulhasson. A szakmai képzések mellett szakmai konferenciákra és üzleti megbeszélésekre is sor kerül, de elkészül a két megyében működő vállalkozások katalógusa, melyben angol, magyar és román nyelven kapnak információt a program működéséről, valamint a projektben közreműködő 100 vállalkozásról.

 

A program első lépéseként Nyíregyházán rendezték meg a szakmai nyitókonferenciát, melyen több mint száz kis- és középvállalkozás, valamint vállalkozásokat támogató szervezet képviselője vett részt. A program következő elemei a szakmai tréningek, melyeket Nyíregyházán rendeztek az építőipari, a kereskedelmi az élelmiszeripari vállalkozások számára, valamint minden érdeklődőt szeretettel vártak a humánerőforrás-fejlesztési szakmai tréningen. A Szatrmárnémetiben megtartott szakmai konferencián a vállalkozások üzleti tárgyalásokat folytattak, a korábban a tréningek során kialakított személyes kapcsolatoknak köszönhetően. A résztvevők száma meghaladta az ötvenet.

 A program következő állomása 2011. Szeptember 29-30-án a turisztikai tréning, melynek Szatmárnémeti ad otthont. Hamarosan kezdődik az adatbázis összeállítása, melyben a vállalkozások kontakt-adatai mellett rövid bemutatkozásra is lehetőséget biztosítanak a partnerek. Annak érdekében, hogy a vállalkozások számára a lehető legnagyobb üzleti lehetőséget biztosítsa az ingyenes megjelenés angol, román és magyar nyelven lesz hozzáférhető a kiadvány. A szakmai zárókonferenciára ez év decemberében kerül sor, ahova nemcsak a program résztvevőit, hanem egyéb érdeklődő vállalkozásokat is várnak majd a partnerek Nyíregyházán. További információkat a két partner a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Szatmári Kereskedelmi, Ipari és Agrárkamarában kaphatnak az érdeklődők.

 

 

A projektet a partnerek az Európai Unió és a Magyar Kormány társfinanszírozásával valósítják meg, projektszám: HURO/0901/138/2.1.2.

 

A program támogatásintenzitása 95%,, a projekt teljes költségvetése 58047,6Euro.

Jelen írás tartalma nem feltétlenül azonos az Európai Unió álláspontjával.

 

 

 

Üzlet@hálón

Facebook elérhetőség