Üdvözöljük a

Sz. Sz. B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Nemzetközi szakvásár Milánóban - lakberendezés, design és lifestyle

2018. február 14.

2018. szeptember 14-17. között, Milánóban kerül megrendezésre a HOMI Nemzetközi szakvásár. A rendezvény a lakberendezés, design és lifestyle ágazatban működő vállalkozásoknak kínál megjelenési lehetőséget. A kiállítás kiváló eredményekkel zárt idén januárban: 1.463 kiállító 39 országból ès 82.300 látogató.

Építőipari Szakkiállítás – Malajzia

2018. február 1.

A MATRADE (Malaysian External Trade Development Corporation) a malajziai Külkereskedelmi és Ipari Minisztérium külkereskedelmi promóciót végző ügynöksége építőipari ágazatban működő vállalkozások figyelmébe ajánlja a Ecobuild Southeast Asia & International Construction Week elnevezésű rendezvényt.

Exportfinanszírozási képzés

2018. január 31.

A nagy sikerre való tekintettel a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara ismételten megszervezi Exportfinanszírozási képzését az EXIM-mel együttműködve. A képzés célja, hogy hasznos és gyakorlati tudnivalókkal szolgáljon az exportáló vállalatok számára a külpiaci értékesítést elősegítő, a vevő számára ajánlható finanszírozási formákról.

Felhívás magyar vállalatok számára az ENSZ-EU közbeszerzési fórumon való részvételre New Yorkban

2018. január 25.

2018. április 9-10-én 15. alkalommal kerül megrendezésre az EU országok vállalatai számára szervezett ENSZ közbeszerzési fórum (EUPF – European Procurement Forum) New Yorkban. Az esemény célja az ENSZ közbeszerzési kiírások megismertetése a potenciális pályázó vállalatokkal, ezzel segítve azok pályázati jelentkezését.

Együttműködési lehetőség (fémipar)

2017. december 5.

A Frimo Hungary Kft. (a németországi Frimo vállalatcsoport tagja) belföldi partnereket keres a termékeinek gyártásához szükséges alkatrészek gyártására.

Közlekedési tematikájú V4 üzletember találkozó - Zágráb

2017. november 13.

Magyarország ötödik alkalommal, 2017. július 1. és 2018. június 30. között tölti be a Visegrádi Csoport (V4) elnökségét. Ebből a jeles alkalomból, Magyar József Horvátországba akkreditált magyar nagykövet kezdeményezésére 2017. november 29-én, Zágrábban ágazati üzletember találkozó kerül megrendezésre. Az esemény fővédnöke a Horvát Gazdasági Kamara (HGK).

Kerekasztal megbeszélés Törökországról

2017. november 7.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Török Tagozata kerekasztal megbeszélést szervez Törökországról, melyen részt vesz Kiss Gábor, Magyarország ankarai nagykövete.

Magyar-orosz üzletember találkozó

2017. november 2.

2017. november 8-9. között Vysokinskiy Alexandr, Szverdlovszk régió kormányzóhelyettesének vezetésével és az Uráli Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében orosz üzleti delegáció érkezik Budapestre, melynek kapcsán a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Orosz Tagozata 2017. november 8-án 10:00 órakor üzleti fórumot és kétoldalú üzletember-találkozót szervez.

IDŐPONT VÁLTOZÁS! - Ausztrál külügyminiszteri találkozó

2018. február 14.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kerekasztal-megbeszélést szervez Julie Bishop, Ausztrália külügyminiszterének magyarországi látogatása alkalmábó.

Kerekasztal megbeszélés a Kayseri Iparkamara üzleti delegációjának képviselőivel

2018. január 31.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Török Tagozata kerekasztal megbeszélést szervez a Kayseri Iparkamara üzleti delegációjának látogatása alkalmából. A rendezvényen a résztvevő vállalkozások tájékoztatást kapnak Kayseri tartomány üzleti lehetőségeiről, továbbá a szervezők lehetőséget biztosítanak kötetlen üzleti tárgyalások folytatására a török cégek képviselőivel.

40.000 ok, hogy Romániában vállalkozz!

2018. január 31.

A projekt a Diaspora Start Up kiírás keretein belül valósul meg és azokat a Magyarországon élő és magyarországi lakcímmel rendelkező román állampolgárokat célozza meg, akik Romániában terveznek vállalkozást indítani.

MIHAS 2018 Nemzetközi Beszerzési Program

2018. január 23.

A MATRADE (Malaysian External Trade Development Corporation) a malajziai Külkereskedelmi és Ipari Minisztérium külkereskedelmi promóciót végző ügynöksége a magyar alapanyag- és végtermék-importőrök figyelmébe ajánlja a MIHAS 2018 Nemzetközi Beszerzési Program idei rendezvényét.

"Kereskedelempolitika – Piacrajutás - Exportlehetőségek" - KKM rendezvény

2017. november 28.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium „Kereskedelempolitika – Piacrajutás - Exportlehetőségek” címmel szervez konferenciát 2017. december 5-én.

Szlovén fémipari vállalkozás magyar partnert keres

2017. november 13.

A szlovén ROTIS cég magyar partnereket keres komoly együttműködési (bérgyártás) szándékkal. A cég nagy teljesítményű munkagépek (alagút fúrók, daruk, kotrók, stb…) forgószerkezeteihez gyárt forgócsapágy gyűrűket, fogaskerekeket,  korszerű és nagy teljesítményű CNC esztergagépeket. A gyártás jelenleg Kínában folyik, ám a kb. 2 millió euró/év értékű bérgyártást szeretnék visszahozni Európába, erre Magyarországot megfelelőnek ítélik.

Startup vállalkozások Bajorországban

2017. november 7.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara 2017. november 16-án rendezvényt szervez Budapesten a Bajor Gazdasági Minisztérium támogatásával „Startup vállalkozások Bajorországban” címmel.