Üdvözöljük a

Sz. Sz. B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Osztrák üzleti ajánlat

2017. szeptember 22.

Hogyan szerződjünk Németországban? - tájékoztató fórum

2017. szeptember 19.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozata fórumot szervez „Hogyan szerződjünk Németországban?” címmel. A rendezvény a Németország iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújt tájékoztatást a németországi szerződéskötés feltételeiről, a német munkajog sajátosságairól, a magyar és német üzleti környezet közötti eltérésekről, valamint a németországi bérszámfejtés folyamatáról.

 

 

Üzleti környezet Szlovákiában - Gazdasági Fórum

2017. szeptember 6.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Magyar – Szlovák Kereskedelmi és Iparkamara „Üzleti környezet Szlovákiában” címmel gazdasági fórumot szervez 2017. szeptember 21-én Budapesten.

Kiállítói tréning

2017. augusztus 21.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara 2017. szeptember 28-án vásári kiállítói tréninget szervez standszemélyzet számára. Az egynapos tréning hasznos tanácsokat és gyakorlati információkat ad a hazai és nemzetközi kiállításokon megjelenő cégeknek a stand kialakítására, a felkészülésre, a látogatók meghívására, és a stand működtetésére vonatkozóan.

Üzleti delegáció Kuvaitba és Ománba - 2017. november 10-15.

2017. július 3.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara üzleti delegációt szervez Kuvaitba és Ománba - szállástámogatással - 2017. november 10-15. között. Az Öböl-térség a világ egy gazdaságilag fejlett, magas vásárlóerővel rendelkező régiója. Magyarország Kuvait állammal történelmileg jó kapcsolatokat ápol, Omán a régió többi országához képest kisebb vállalati méreteivel nyújt potenciált a magyar vállalkozások számára.

Napenergia hasznosítása Németországban és Magyarországon - DUIHK Konferencia

2017. június 8.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2017. június 20-án konferenciát szervez a napenergia hasznosításának magyarországi és németországi helyzetéről.

Exportfinanszírozási képzés

2017. június 6.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az EXIM-mel együttműköve Exportfinanszírozási képzést szervez. A képzés célja, hogy hasznos és gyakorlati tudnivalókkal szolgáljon az exportáló vállalatok számára a külpiaci értékesítést elősegítő, a vevő számára ajánlható finanszírozási formákról.

Külgazdasági és Külügyminisztérium külgazdasági értekezlete

2017. május 11.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium idén júniusban rendezi meg a Külgazdasági Értekezletet, amelynek keretében a vállalkozások rövid találkozások keretében személyesen vehetik fel a kapcsolatot a külgazdasági attasékkal, akik a külföldi országok piacát és az exportlehetőségeket jól ismerő, magyar szakemberek.

Szlovák-Magyar Üzleti Fórum

2017. szeptember 22.

2017. október 30-án Kassán kerül sor a Magyar-Szlovák Gazdasági Együttműködési Kérdések Vegyes Bizottságának soron következő ülésére, amelyhez kapcsolódóan a szlovák SARIO és a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. szervezésében nagyszabású Üzleti Fórumra, valamint üzletember-találkozókra (B2B) kerül sor. A rendezvény a tervek szerint nagyban hozzájárul a két ország és az egyes régiók közötti gazdasági kapcsolatok intenzitásának fokozásához, ezért rendkívüli érdeklődésre tarthat számot a vállalkozók, önkormányzatok, gazdasági szakemberek részéről.

Üzleti delegáció Kínába

2017. szeptember 8.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Kínai Tagozata üzleti delegációt szervez Kínába, 2017. december 3-9. között. A kiutazó üzleti delegáció célja az általános üzleti kapcsolatok fejlesztésén túl a két ország vállalkozói közötti együttműködési lehetőségek feltérképezése, a már meglévő üzleti kapcsolatok elmélyítése.

Svéd gépipari cég magyarországi beszállítókat keres

2017. augusztus 30.

Svédországból, egy különböző felhasználási területekre (élelmiszeripar, hajózás, bányászat, légkondicionálás, hűtéstechnológia, gép ipar – gyártás technológia, stb.,) ipari gépeket gyártó cég keres Magyarországról fémipari megmunkálással foglalkozó beszállítókat.

A Lidl Magyarország beszállítókat keres

2017. augusztus 17.

A Lidl Magyarország 2013-ban indította az évről-évre látványos eredményeket hozó, azóta is futó beszállítói programját. A kezdeményezés célja, hogy a Lidl választékában minél nagyobb számban képviseltessék magukat a hazai termékek.

Konzultáció a németországi külgazdasági attasékkal

2017. június 13.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozata konzultációt szervez a németországi külgazdasági attasék részvételével. A rendezvényen előadások hangzanak el a német tartományok gazdasági aktualitásairól, majd a résztvevők konzultálhatnak a külgazdasági attasékkal.

2017. június 1-től hatályba léptek a fuvarozó ágazatra vonatkozó új osztrák szabályok

2017. június 6.

Az osztrák parlament által elfogadott törvénymódosítás következtében 2017. június 1-től egyszerűsödik a személy- és áruszállítással foglalkozó vállalkozások munkavállalóinak bejelentése és annak dokumentációs kötelezettsége.

Közbeszerzés Ausztriában, Piaci lehetőségek haladó exportőrök részére

2017. május 29.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és Magyarország Bécsi Nagykövetsége „Közbeszerzés Ausztriában, Piaci lehetőségek haladó exportőrök részére” címmel rendezvényt szervez.