Üdvözöljük a

Magyar Formatervezési Díj és Design Management Díj pályázati felhívás | Sz. Sz. B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Magyar Formatervezési Díj és Design Management Díj pályázati felhívás

2017. március 20.

A Magyar Formatervezési Tanács 2017-ben is meghirdette a Magyar Formatervezési Díj pályázatot és a Design Management Díj felhívást.

A Magyar Formatervezési Tanács érdek- és véleményegyeztetésre szolgáló tanácsadó testület, célja a magyar nemzetgazdaság versenyképességének a formatervezés eszközeivel történő erősítése, a hazai formatervezési kultúra fejlesztése.

 

A nemzetgazdasági miniszter – a Magyar Formatervezési Tanács közreműködésével – a immár 38. alkalommal hirdeti meg a legrangosabb hazai design elismerést, a Magyar Formatervezési Díj pályázatot. Termék-, vizuális kommunikáció-, terv- és diákmunka-kategóriában kerül meghirdetésre a pályázat, melyen egyaránt várjuk gyártók, tervezők, megrendelők jelentkezését.

 

A nemzetközi színvonalú magyar innovációk, alkotások hazai és nemzetközi bemutatása, népszerűsítése nemzetgazdasági jelentőséggel bír, ezért bíztatni szeretnénk, hogy – amennyiben az elmúlt három évben új terméket, alkotást hozott létre – vegyen részt a pályázaton.

 

A Magyar Formatervezési Tanács 2009-ben alapította a Design Management Díjat, a designtudatos vállalatirányítás elismerésére. A díj célja, hogy bemutassa, a designtudatos szemlélet, a design alkalmazása és a vállalatmenedzsmentbe való integrációja hogyan járul hozzá egy szervezet küldetésének megvalósításához, növelve hatékonyságát, versenyképességét, és elismerje ennek kiváló példáit. Az elmúlt évek díjazottja volt többek között a Rózsavölgyi Csokoládé Kft., a SOLINFO Lighting&Home, a Hello Wood Kft, a GIA Form Kft., a Cserpes Sajtműhely Kft., a Fruit of Care Nonprofit Kft., valamint a TUNGSRAM-Schréder Kft.

Kérjük, jelölje a díjra a látókörébe eső, a fenti célokat megvalósító és elismerésre méltó vállalatokat, intézményeket.

 

A Magyar Formatervezési Díj pályázat benyújtásának határideje: 2017. május 3.

A Design Management Díj jelölésének határideje: 2017. április 11.

 

A pályázatok eredménye kora ősszel, kiállítás keretében, a Design Hét Budapest rendezvénysorozat kiemelt eseményeként kerül bemutatásra. A díjazottak és kiállítók széles körű médiaszereplési lehetőséget kapnak.

 

Bővebb információ:

Kohut-Jankó Anna

(06-1) 474 58 59

anna.janko@hipo.gov.hu

Kapcsolódó anyagok: