Üdvözöljük a

Innovációs díjat kapott a Panyolai Szilvórium Zrt. | Sz. Sz. B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Innovációs díjat kapott a Panyolai Szilvórium Zrt.

2016. november 21.

Az elmúlt évek hagyományait követve idén is a Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódóan kerültek átadásra az Észak-Alföldi Regionális Innovációs Díjak Debrecenben a Magyar Tudományos Akadémia Debreceni Területi Bizottságának székházában.

2016-ban a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara díjazottja a Panyolai Szilvórium Zrt. A vállalkozás a „Panyolai Rubinmeggy Pálinka” című pályázati anyag benyújtásával nyerte el a kitüntetést. A fejlesztés innovatív jellege a termékben, illetve a gyártási technológiában rejlik. A cég által gyártott Panyolai Rubinmeggy ágyas technológiával készült, de a klasszikus eljárással ellentétben ez a termék nem aszalt, hanem friss gyümölcságyon érlelt pálinka. Az innovatív eljárásnak köszönhető a pálinka intenzív színe és rendkívül gyümölcsös zamata és intenzív meggy illata.

 

Hajdú-Bihar megyéből az Infopolis Kft. – az IPDSM vizuális tartalomkezelő és telekommunikációs rendszerkifejlesztéséért –, Jász-Nagykun-Szolnok megyében pedig a Kód-Navayo csoport – a komplex, hardver alapú telekommunikáció titkosítási rendszer megalkotásáért – nyerte el a regionális elismerést.