Üdvözöljük a

Sz. Sz. B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2016 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
     
1
2
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Innovációs Díj 2016 - Pályázati felhívás

2016. augusztus 31.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a régió másik két kamarájával, valamint az MTA Debreceni Területi Bizottságával (MTA DAB) közösen Észak-Alföldi Innovációs Díj pályázatot hirdet az innovatív technológiában és/vagy termékfejlesztésben kiemelkedő vállalkozások számára.

Pályázati felhívás - Gábor Dénes díj

2016. szeptember 30.

A korábbi évekhez hasonlóan, ez évben is meghirdetésre kerül a Gábor Dénes-díj, amely a civil szféra egyik legnevesebb műszaki alkotói elismerése ma Magyarországon. A díjjal nemcsak a hazai műszaki és természettudományi felsőoktatás képviselőit, a jelentősebb ágazatok, ill. iparágak (távközlés/információs technológiák, gépipar/járműipar, számítástechnika, biotechnológia/gyógyszeripar, mezőgazdaság/ környezetvédelem, stb.) kutató-fejlesztő szakembereit kívánják elismerni a kiírók és további alkotó munkára ösztönözni, hanem a határainkon túl élő magyar nemzetiségű, magyarul tudó szakembereket is.

Határidő módosítás - Január 1-jétől kötelező az online kassza

2016. szeptember 28.
Megjelent a Magyar Közlönyben a pénztárgép rendelet módosítása, mely szerint a korábban tervezett szeptember végi időpont helyett egységesen 2017. január 1-jétől lesz kötelező az online kassza használata. A pénztárgép használatára újonnan kötelezettek köre nem változik.

Megalakult a Női Klub

2016. szeptember 22.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában idén szeptember elején megalakult a Női Klub. 

Tanulási eredmények írása és értékelése

2016. szeptember 15.

Figyelmébe ajánljuk az Oktatási Hivatal szervezésében 2016. október 24-én és 25-én Debrecenben tartandó műhelymunkát, amelynek témája a tanulási eredményeken alapuló képzésfejlesztés.

Kastély, kerékpár, kultúra - Kulturális Örökség Napjai

2016. szeptember 9.

Ezer arcú műemlék, ez a mottója az idei évi Kulturális Örökség Napjai rendezvényének, melyhez a tiszadobi  Andrássy-kastély is csatlakozott. 

Beszállítói lehetőség - fehérnemű, alsóruházat, fürdőruha

2016. augusztus 23.

A cseh ASTRATEX S.R.O. vállalat minőségi fehérnemű, alsóruházat és fürdőruha beszállítót keres Magyarországon.

Még több vállalkozás számára lesz elérhető költségmentesen az Agrár Széchenyi Kártya

2016. augusztus 18.

Budapest, 2016. július 22. - Mostantól a jégkárt szenvedett gazdák után már a fagykár sújtotta agrárvállalkozások is részesülhetnek teljes támogatásban az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukció keretében.

Pályázati felhívás a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv tagjainak nyilvántartásba vételére

2016. szeptember 28.

A Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) pályázatot hirdet a szerv tagjainak nyilvántartásba vételére igazságügyi szakértők és műszaki ellenőrök részére.

Elektronikus számlázási kisokos

2016. szeptember 22.

Az elektronikus számla az elmúlt időszakban egyre népszerűbbé vált, mivel egyrészt jelentős költségcsökkenést eredményez az ezt használó társaságok számára, másrészt pedig egyre több olyan gazdasági modell, partner jelenik meg, mely az elektronikus bizonylatot megköveteli vagy elvárja. Az elmúlt években bekövetkezett jogszabályi változások és a következő időszakban várható változások pedig újabb lendületet adhatnak az elektronikus számlázásnak.

Európai Hulladékcsökkentési Hét

2016. szeptember 19.

Magyarország idén is csatlakozik az Európai Bizottság LIFE+ programja keretében megvalósuló Európai Hulladékcsökkentési Hét (European Week for Waste Reduction, EWWR) kampányhoz.

Ingyenes nyelvtanfolyam KKV-knak

2016. szeptember 9.

ngyenes képzés (angol/német nyelvtanfolyam) indul elsősorban kis- és középvállalkozók (kkv) számára iskolarendszerben, esti tagozaton (heti 18 órában) a szakképző centrum valamennyi tagintézményében.

Megalakul a Női Vállalkozók Klubja

2016. augusztus 23.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2016. szeptember 1-jén megalakítja a Női Vállalkozók Klubját Nyíregyházán, amelyhez minden csatlakozni vágyó női vállalkozót szívesen fogad.

Az USA-ba exportáló élelmiszeripari vállalkozások figyelmébe

2016. augusztus 22.

A washingtoni nagykövetség felhívást tett közzé az amerikai Food and Drug Administration (FDA) által életbe léptetendő alábbi szabályváltozásokról:

K Ö Z L E M É N Y

2016. augusztus 17.

Tisztelt Kézműipari Tagozati gazdálkodó szervezet!

 

A Kamara kézműipari tagozati küldött- és vezetőségválasztó tagozati ülést tart az alábbiak szerint:

Üzlet@hálón

Facebook elérhetőség